dimecres, 4 d’abril del 2012

Presentació del llibre Memòries de presó

Josep Moix i Marimon Sastre Martinat Memòries de presó
Clicar la imatge per descarregar el programa  d'aquest acte.
El proper dia 28 d'abril, a 2/4 de 8 del vespre, al teatre “L'Estrella”, l'ACBS presentarà el llibre Memòries de presó,de Josep Moix i Marimon, el “Sastre Martinet”. Home de grans inquietuds culturals, va ser un dels fundadors de la societat “L'Estrella”, promotor de teatre, va portar el cinema a la nostra vila. Artista  nat, és autor de tapissos de caire religiós, cartellista, actor i excel·lent dibuixant i fotògraf.
Per la seva ideologia esquerrana, el 1939 va ser jutjat per un tribunal militar en el mateix procés sumaríssim en què fou condemnat a mort Lluís Solà. Moix va ser condemnat a 30 anys de presó i enviat a Cuéllar (Segòvia). Un emotiu recull d'aquella amarga experiència és el llibre Memòries de presó, que comprèn la narració dels fets -escrita el 1950- i els poemes que anava escrivint en fulls de bloc com a vàlvula d'escapament a mesura que es produïen els fets, les conseqüències de les quals mai va poder superar. Hi hem afegit també la correspondència que des de la seva detenció va mantenir amb la seva filla Mª Antonieta en la qual expressa els seus sentiments de condemnat injustament. 
Després de la presentació del llibre, tindrà lloc l'espectacle Exili, un recital de cançons, poemes i imatges sobre la tragèdia tant dels que varen haver d'abandonar el país com dels que es varen quedar i durant quaranta anys lluitaren contra la dictadura. Anirà a càrrec del cor “País Meu”, format per cantaires de Salt (Gironès) i de Barcelona, sota la direcció de Ramon Manent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada