divendres, 14 de setembre del 2012

Patrimoni Notícies de la Secció de Patrimoni de l’ACBS

DSC02624.JPG


Associació Cultural Baixa Segarra
El dissabte 8 de setembre, el grup de patrimoni de l’ACBS va organitzar un esmorzar a la zona de l’aqüeducte i Molí Nou, amb la finalitat de mostrar el que s’ha fet fins ara de neteja i desbrossament, veure què queda encara per fer, i també escoltar idees i suggeriments. Va ser la primera trobada passat el parèntesi del mes d’agost. A partir d’ara s’hi treballarà els dissabtes alterns, començant pel dissabte 22 de setembre, a 2/4 de 10. També s’hi podrà anar de 6 a 8 de la tarda per si algú no pot venir al matí.

El divendres 21 tindrà lloc l’Assemblea que queda oberta a tota persona interessada en el Patrimoni rural material, també el del medi natural i el patrimoni immaterial dedicat a conservar les vivències de les persones grans que encara ens poden explicar la vida de fa més de cinquanta anys. L’Assemblea tindrà lloc a les 7h de la tarda al local de l’ACBS que es troba a tocar de la sala gran del castell.

Estem en contacte amb l’Associació el Solà de la Fatarella que organitza cursos d’arranjament de marges, per organitzar-ne a Sta. Coloma, començant a la zona del Molí Nou. El curs consisteix en els matins d’un o dos caps de setmanatreballant en refer un marge. Qui estigui interessat en assistir en aquests cursos poseu-vos en contacte amb l’ACBS:

info@acbs.cat  o els tel:  620 89 32 24 - 618 33 03 80

Aprendre a fer marges avui dia pot esdevenir una sortida professional en uns anys difícils. A casa nostra pràcticament s’ha perdut l’ofici de margener, no ha passat el mateix a Mallorca ni a Menorca, on els marges es mantenen i no se’n veu mai cap d’ensorrat.

Secció de l’ACBS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada