dissabte, 31 de març del 2012

2013: ANY DEL PINTOR NOGUÉ

Fotografia de l'any 1979 del Josep Bou del quadre que hi havia al carrer Major.

Dintre de l’Associació Cultural Baixa Segarra s’ha constituït una comissió que treballa per commemorar el 40è aniversari de la mort del pintor José Nogué Massó, nascut a Santa Coloma de Queralt l’any 1880 i mort a Huelva el 1973 
Si bé la família de l’artista va marxar de Santa Coloma cap a l’any 1885, el pintor va retornar posteriorment de forma periòdica. Va exposar a la nostra Vila diverses vegades i hi ha persones que recorden la seva amable figura pintant pels nostres carrers. 
La seva obra està estesa per diversos llocs i països, però especialment a Roma on va residir durant molts anys, a Argentina, a Jaén i a Badajoz. El Museu d’Art Modern de Tarragona és dipositari de nombrosos quadres, dos dels quals formen part de l’exposició permanent. 
Sabem que hi ha famílies de Santa Coloma que en tenen algun quadre però es molt possible que n’hi hagi altres dels que no en coneixem l’existència. Si teniu algun quadre o en sabeu l’existència d’algun altre us agrairem que ens ho comuniqueu a un d’aquests telèfons:  665 331 795 (Damià) ó 977 880 363 (Joan).
Molts recordem que sota de la tribuna del núm. 3 del carrer major, hi va haver penjat durant molts anys el quadre que reproduïm en una fotografia. En ell es representa l’estat del carrer el 1880, any del naixement del nostre artista. Reprodueix lliurement una obra del seu pare  Josep Nogué Rovira, actualment dipositat a l’ajuntament de Santa Coloma. El quadre del carrer major va desaparèixer misteriosament ja fa set o vuit anys. Estaria bé que la persona que el tingui el retornés al lloc on havia estat sempre o el fes arribar a l’ajuntament, únic propietari de l’obra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada